Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2005

Det italienske ord ripasso betyder ” passeret igennem endnu en gang” og det bruges om en teknik der sætter ekstra smag og alkohol på Valpolicelle-vinene. Når man om foråret er færdig med at producere den dyre Amarone af den nektar man har kunnet presse ud af de tørrede druer, bruger man drueskallerne endnu en gang ved at hælde en mere ordinær Valpolicella rødvin over dem for at få det fulde udbytte af den kraft, der endnu er tilbage i de druer, der har været brugt til produktionen af Passito-vine (Amarone og Recioto).

Casa Bennati ligger i området lige nord for Soave og dermed i Valpolicella Classico. Størstedelen af druerne henter man fra egne marker, og resten får man fra lokale producenter, som man har arbejdet sammen med i mange år. Tillid og samarbejde er væsentlige parametre for produktionen hos Bennati.

Casa Vinicola Bennati

Valpolicella Classico Superiore 2005 er en mægtig repræsentant for Ripasso. Vinen er dybt mørkerød næsten sort i farven. Duften er åben fra første øjeblik med noter af sveske, krydderi, kanel og lidt mørk chokolade. Selv om vinen stadig er relativt ung byder den på fløjlsblød struktur og en meget tilpas voldsom krop. En lille snært syre skaber flot balance i den herlige vin. Kraftig, krydret ” svedsket” med meget lang og behagelig eftersmag.

Vinen smager herligt allerede og kan med fordel ledsage kraftige kødretter, vildt og lagrede oste.

Ønskes det kan vinen ligge endnu et par år på flasken.