Tres Palacios Reserva Carmenére 2007, Maipo valley

Klima, jordbund, lys og den næsten totale frihed for plantesygdomme, giver her nogle af de bedste betingelser for vindyrkning i verden.Chilenerne ved det, og investerer i kvalitet som aldrig før. Metoder som lavt høstudbytte, omhyggelig selektering af druerne og anvendelse af moderne gæringsteknik har løftet Chile`s bedste vine langt over det ”volumen -rygte” hvor man startede.

Vinen kom til Chile, medbragt af de spanske conquistadorer i midten af 1500-tallet, men det blev faktisk Frankrig som fik størst betydning for opbygningen af Chile`s vinindustri. Chile er kendt for at være fri for vinskimmel eller Phylloxera ,som har haft katastrofale følger i Europa. Bønderne i Chile behøver altså ikke at bruge sprøjtning eller foretage besværlige og kostbare podninger på resistente grundstammer af importerede vinstokke.

For både vinstokkene og alle, der holder af gode vine er Chile et paradis.

Tres Palacios er et ganske lille familieforetagende, ejet og drevet af Patricio Palacios, som brugte 3 år på at gennemsøge Maipo Valley for det helt ideelle sted at skabe store vine med masser af terrois og nationale karakteristika i både smag og duft. Valget faldt på en ganske lille, afsondret dal, kaldet Cholgui som på det lokale sprog betyder: ” Fuglens Hoved”. Tres Palacios er indtil nu den eneste vingård beliggende i Cholqui-dalen som ligger ca 50 km. fra kysten, i ca. 500 meters højde.

Markernes relativt høje placering i dalen sikrer kølige eftermiddags -og natte- temperaturer som er med til at skabe en meget fin syre og friskhed i vinene som modvægt til den store fylde fra perfekt modne druer. Alt arbejde i markerne og i forbindelse med udvælgelse af druerne til den færdige vin foregår i hånden med stor respekt for både gamle traditioner og moderne gæringstekniker. Huset Tres palacios har vundet mange internationale smagninger, senest Concource Mondiale de Bruxelles i 2006.

Druerne til Carmenere 2007 kommer fra lidt lavere beliggende mark-parceller hvor jordbunden er valgt specielt for at fremelske Carmenere-druens aroma. Udbyttet er så lavt som 5.500 kg. Pr/ hektar.

Når druerne er høstet foretages manuel selektering hvor efter druerne gærer 10 dage med skinkontakt. Herefter lagrer en mindre del af mosten på små egefade i 6 måneder før den endelige blanding besluttes.

Tres Palacios 2007 Carmenere møder øjet med en medium mørk farve. Duften er åben fra første sekund med noter af mørke bær, urter og krydderi. Vinen er temmelig fyldig uden at virke for voldsom eller ”plump” med masser af saftig frugt og silkebløde taniner holdt i balance af en elegant blid syre. Eftersmagen er nuanceret med noter af bær, lidt vanilje fra fadene og flot krydderi.

Tres Palacios Carmenere 2007 smager herligt nu og vil passe fremragende til rødt eller mørkt kød, gerne fra grill. Med sin fine frugt vil den også passe fint til mange orientalske retter med kraftigt krydderi. Drikkeklar nu, med potentiale til endnu 2-3 år på flasken